HCB Karviná
Zápasy
so 10.9.2022 |

Zápas Tatran Prešov - HK FCC Město Lovosice

Zápasové menu

Slovenský Prešov chtěl základní částí české Chance Extraligy projít bez jediné porážky, hned po druhém kole je ale jasné, že mu to nepovede. K tomu hned na začátku duelu přispíval Jaroslav Trkovský, který si v úvodních dvaceti minutách připsal čtyři góly a díky nim Lovosice držely těsné vedení. Tatran se však v závěru prvního poločasu vzchopil, vstřelil tři góly v řadě a do šaten si odnášel jednobrankový náskok.

Prešov pokračoval v povedeném výkonu i po výměně stran, protože po deseti minutách hry už vedl o šest branek. Rozjel se hlavně Tomáš Fech a Djordje Golubović, kteří přesnými trefami na chvíli paralyzovali soupeře. Lovci ale náročnou pasáž ustáli a začali se dotahovat. Čtyři minuty před koncem už platil vyrovnaný stav a vzápětí překlopil vedení na stranu Severočechů Marek Hniďák, jenž krátce před koncem vsítil dva góly, a rozhodl tak o vítězství svého týmu. Prešov sice poté snížil, ale na vyrovnání už se nezmohl.

Radoslav Antl, trenér Prešova: „Gratulujeme Lovosicím k výhře, které si zasloužily. Myslím, že ho více chtěly a na konci měly i více sil. Zápas ovlivnil náš špatný první poločas. Neumím to vysvětlit, protože přes týden něco trénujeme a v zápase se hraje v jiné rychlosti, kvalitě a nasazení. Asi tomu nerozumím. Zápas také ovlivnilo, když se za stavu 23:18 zranil Lukáš Urban. Neměli jsme tak vysokého hráče na vysunutou obranu 1-5, který tahá naši druhou vlnu. Hloupě se nechal vyloučit Kasatkin, navíc se unavil Davidović, Oliver Rábek neměl svůj zápas, takže kvalita byla na straně Lovosic."

Tomáš Fech, křídlo Prešova: „Nevím, co se stalo. Připravovali jsme se, trénovali jsme, co máme hrát, ale přijde zápas a my všechno děláme jinak. Škoda úvodu druhého poločasu, kde jsme soupeři odskočili a kdyby se Lukáš Urban nezranil, tak bychom to dotáhli do vítězného konce. Lovosice vyhrály zaslouženě a my se musíme připravit na další zápas."

Roman Jelínek, trenér Lovosic: „My jsme samozřejmě maximálně spokojení s výsledkem i s předvedenou hrou. Po zápase s Plzní, kdy nám obrana příliš nefungovala, jsme celý týden pracovali a posunuli jsme se o kus dál. V tom vidím pokrok, za který jsme rádi. Potřebovali bychom ještě trochu větší pomoc od brankářů, ale na konci to Jiří Günl vynahradil třemi zákroky, které nám pomohly k tomu, že jsme to dotlačili do vítězného konce."

Jaroslav Trkovský, spojka Lovosic: „Já jsem velmi rád, že jsme tento náročný zápas vyhráli. Byl to úplně jiný zápas jako doma s Plzní, který jsme prohráli v obraně, ale na druhou stranu nebyl problém v útoku. Proti Prešovu to bylo skoro naopak. Díky obraně jsme se dokázali vrátit do zápasu, který jsme prohráli už o šest gólů. To trochu Prešov položilo a my jsme to nakonec dotáhli až do vítězného konce. Jsem rád i za to, že dlouhá cesta z Prešova tak bude o něco příjemnější, protože odtud vezeme cenné body."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici